26220 22366

Το μεσιτικό γραφείο της Αμαλιάδας

Μεσιτικό Γραφείο στην Αμαλιάδα Αγορές - Πωλήσεις - Αντιπαροχές - Ενοικιάσεις Εκτιμήσεις - Διεκπεραιώσεις δικαιολογητικών

BlogΑμαλιάδα: Διαμερίσματα για όλα τα βαλάντια

Αμαλιάδα: Διαμερίσματα για όλα τα βαλάντια

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Αμαλιάδα: Διαμερίσματα για όλα τα βαλάντια

ΗΛΕΙΑ
Αμαλιάδα: Διαμερίσματα για όλα τα βαλάντια

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (06/09/2015 12:29)

Σε αυξητικούς ρυθμούς κινείται το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για ενοικίαση κατοικιών στην Αμαλιάδα, καθώς ο μήνας Σεπτέμβριος θεωρείται πλέον ο καλύτερος μήνας του μεσιτικού κλάδου.

Η ανακοίνωση των βάσεων και των επιτυχόντων στις σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν αναμενόμενο ότι θα πυροδοτούσε και το ενδιαφέρον των υποψήφιων ενοικιαστών, καθώς οι νέοι φοιτητές μετά την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, πρέπει να λύσουν και το πρόβλημα της στέγης.

Με δεδομένο ότι και στην Αμαλιάδα λειτουργεί ΤΕΙ, ήταν αναμενόμενο ότι αυτό το διάστημα θα αυξανόταν η ζήτηση και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αφού το διερευνητικό στάδιο θα διαδεχθεί η επιλογή και η ενοικίαση.


Ψάχνουν την ιδανική λύση

Από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης των βάσεων οι νέοι φοιτητές άρχισαν να επικοινωνούν με τους μεσίτες της Αμαλιάδας, προκειμένου να αναζητήσουν τα κατάλληλα διαμερίσματα για να στεγάσουν τα φοιτητικά τους χρόνια.

Αυξημένη ζήτηση παράλληλα όμως είναι αυξημένη και η προσφορά σε μικρά διαμερίσματα και γκαρσονιέρες, τα οποία αποτελούν ιδανική επιλογή για φοιτητές αλλά και για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή όταν θα αρχίσουν να ανακοινώνονται οι τοποθετήσεις.

Οι μεσίτες υποστηρίζουν ότι πέραν του ότι τα προσφερόμενα διαμερίσματα είναι καινούργια και σε καλή κατάσταση, είναι αρκετά προσιτές και οι τιμές τους που ξεκινούν ακόμη και από 140 ευρώ!Δεν υπάρχουν μεγάλα διαμερίσματα

Πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον από ορισμένους φοιτητές και για συγκατοίκηση, καθώς αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστούν τα έξοδα του ενοικίου και των κοινοχρήστων, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Ωστόσο, αυτό που αποτελεί πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Αμαλιάδα και το επισημαίνουν οι μεσίτες, είναι ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη από καινούργια τριάρια και τεσσάρια διαμερίσματα.

Με δεδομένο ότι από το 2010 έχει ‘παγώσει’ η ανέγερση νέων οικοδομών, τα διαμερίσματα που είχαν κατασκευαστεί μέχρι τότε έχουν γίνει ανάρπαστα και πλέον όσοι ενδιαφέρονται να νοικιάσουν μεγάλα διαμερίσματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Εκτιμάται πάντως ότι υπάρχουν διαμερίσματα τα οποία είναι διαθέσιμα αλλά οι ιδιοκτήτες τους αποφεύγουν να τα νοικιάσουν αυτή τη στιγμή, είτε γιατί έχουν πέσει οι τιμές των ενοικίων και δεν τους συμφέρει, είτε γιατί έπεσαν στο παρελθόν σε κακοπληρωτές ενοικιαστές, οπότε προτιμούν να τα αφήνουν ξενοίκιαστα. Οι μεσίτες από την πλευρά τους πάντως καλούν τους ιδιοκτήτες να επανεξετάσουν τη στάση τους και να προχωρήσουν σε διάθεση των διαμερισμάτων, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση κατά συνέπεια έχουν και τη δυνατότητα επιλογής.Να προσέχουν τους μεσίτες ‘μαϊμού’

Αναφορικά με τους υποψήφιους ενοικιαστές, αυτό που τους ζητούν οι μεσίτες είναι να επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή και να απευθύνονται μόνο σε πιστοποιημένα μεσιτικά γραφεία και όχι σε μεσίτες- ‘μαϊμού’ που θα τους κοροϊδέψουν και δεν θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Σάκης Βασιλόπουλος

«Η ζήτηση αυτή την περίοδο είναι αυξημένη, όπως βέβαια είναι αρκετά και τα διαθέσιμα διαμερίσματα. Οι τιμές παραμένουν λογικές και σε κάθοδο σε σχέση με πέρυσι και διαθέτουμε διαμερίσματα για όλες τις απαιτήσεις. Τα γραφεία μας είναι εξοπλισμένα και με χάρτες που διαθέτουμε δωρεάν στους πελάτες μας και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτησή τους. Εκεί που υπάρχει ένα πρόβλημα είναι στο ότι από το 2010 και μετά δεν χτίστηκε καμία καινούργια πολυκατοικία στην Αμαλιάδα και δεν υπάρχουν διαθέσιμα τριάρα και τεσσάρια. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες που τα κρατούν κλειστά μα τα διαθέσουν, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μπορεί να γίνει σωστή επιλογή».


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια