26220 22366

Το μεσιτικό γραφείο της Αμαλιάδας

Μεσιτικό Γραφείο στην Αμαλιάδα Αγορές - Πωλήσεις - Αντιπαροχές - Ενοικιάσεις Εκτιμήσεις - Διεκπεραιώσεις δικαιολογητικών

BlogΑναστολή πλειστηριασμών για 6 μήνες σε στεγαστικά δάνεια

Αναστολή πλειστηριασμών για 6 μήνες σε στεγαστικά δάνεια

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αναστολή πλειστηριασμών για 6 μήνες σε στεγαστικά δάνεια

Σταματούν για έξι μήνες οι πλειστηριασμοί ακινήτων

Την Πρωτοχρονιά θα δοθεί περίοδος χάριτος 6 μηνών, δηλαδή αναστολή πλειστηριασμών, από τις τράπεζες σε όσους έχουν χρέη από στεγαστικά δάνεια.

Η εξάμηνη αναστολή των πλειστηριασμών από την 1/1/2015 έχει ήδη αποφασιστεί από τις τράπεζες σύμφωνα με το capital.

η βουτιά στις τιμές οδηγεί σε μείωση της αξίας των προσημειώσεων που καλύπτουν τα στεγαστικά δάνεια, ενώ έχει επιπτώσεις ακόμα και στις ρυθμίσεις των επιχειρηματικών χρεών

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μεγάλη πτώση στις τιμές των ακινήτων είναι η κυριότερη αιτία για την απόφαση για την αναστολή των πλειστηριασμών.
Αναφέρεται μάλιστα πως η βουτιά στις τιμές οδηγεί σε μείωση της αξίας των προσημειώσεων που καλύπτουν τα στεγαστικά δάνεια, ενώ έχει επιπτώσεις ακόμα και στις ρυθμίσεις των επιχειρηματικών χρεών εμποδίζοντας τα σχέδια διάσωσης πολλών επιχειρήσεων.

Είναι ενδεικτικό πως η απομείωση στην αξία των ακινήτων είχε ως συνέπεια μία μείωση εως και 20% στην αξία των προσημειώσεων, την ώρα που από το σύνολο των στεγαστικών δανείων τουλάχιστον το 30% δεν εξυπηρετείται για διάστημα 90 ημερών και πάνω.


ΠΗΓΗ: newsit.gr


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια